Vattengymnastik

Vattengymnastik 1 litenOavsett om man är van att träna eller inte så känner många att de borde röra på sig under graviditeten. Eftersom det är ett hårt arbete såväl fysiskt som mentalt att föda barn, är det av stor vikt att vara i så god form som möjligt inför förlossningen. Dessutom bidrar träning under graviditeten ofta till att underlätta återhämtningen efter förlossningen.

Vattengymnastik är en skonsam träningsform under graviditeten. Vattnet hjälper till att bära den ökade kroppstyngden, och ger dig möjlighet att bibehålla och förbättra både kondition och muskelstyrka. Vattengymnastiken är anpassad för dig som gravid så du får maximal träning utan att utsätta din kropp för onödiga påfrestningar. I varje pass ingår både konditions- och styrketräning likväl som andnings- och avslappningsövningar. Kursen bär en tydlig prägel av mindfulness då vi tränar på att följa andningen medvetet och fokuserat för att rikta uppmärksamheten mot nuet för att skapa en medveten närvaro.

Några av de positiva effekterna som vattengymnastiken kan medföra är lindring av foglossning, ökad syreupptagning och förbättrad cirkulation (vilket kan dämpa svullnad), avslappning och bättre sömn. Dessutom utgör passen en social funktion där deltagarna träffas, knyter nya kontakter och ges möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra och mig som barnmorska. Det kan även vara värdefullt för dig som blivande mamma att få rå om dig själv och känna att du kommer nära ditt barn.

Kurser i vattengymnastik för gravida erbjuds i Luleå. Det finns även möjlighet för dig som gravid att träna tillsammans med din partner/den person som ska vara med på förlossningen i någon av mina pargrupper.
Vattengymnastik 2 liten